Harini lunch masak ikan goreng sambal aje...Malas plak nak masak harini ehehe...typikal mama bila tiba ujung minggu katanya my hubby..
Ikan kembung yang xfresh. Beli yang frozen dari asian shop.
Ikan goreng kunyit cam biasa dulu.
Cili kering yang lepas rendam air panas, blend.
Bahan tumis..I memang suka guna dua bahan ni setiap kali nak menumis. Xkirala nak masak sayur ke, nasi goreng ke, mee ke apa2 je lah...
Tumis bawang ngan cili..pastu masukkan cili blend..Kacau2 hingga pecah minyak
Bila dah pecah minyak, buh air skit, garam secukup rasa dan tomato. Kacau2 seketika pastu masukkan sos tomato ikut suka (nk bagi kurang pedas). Nak buh gula setengah sudu besar pun bleh.
Pastu masukkan ikan dan kacau2..
Siap dah..xdela best sangat..bolehlaa..pedas skit..eheheh
saye selalu terbuat sambal pedas (mmg tipikal org temerloh suka pedas). sian kat hubby xleh makan pedas. so end up, saye letak sos tomato. gula tak penah plak saye letak dlm masakan.
ReplyDeleteThanks Reen for dropping by..
ReplyDeletesaya memang selalu letak gula in every masakan..orang kelantanla kata kan :)..Untuk kurangkan pedas, saya memang selalu letak gula, so dia akan rasa cam pedas2 manis..so kurangla tahap kepedasan tu..;)
birkin bag
ReplyDeletenike air max 2018
golden goose starter
golden goose francy
balenciaga sneakers
golden goose sneakers
nike kyrie 5
yeezy boost 350
hogan outlet online
xiaofang20191219
Bahan tumis..I memang suka guna dua bahan ni setiap kali nak menumis. Xkirala nak masak sayur ke, nasi goreng ke, mee ke apa2 je lah...
ReplyDeletelawn dresses wholesale
pakistani lawn suits wholesale in pakistan