Sunday, November 13, 2011

Linguine Chicken

Bahan-bahan:

2 keping dada ayam (potong kecil)
Linguine pasta (agak2 untuk 2 orang makan)
Segenggam fresh parsley (ptong halus)
Segenggam daun bayam (baby spinach)
1 bij bawang besar (potong dadu kecil)
Serbuk lada hitam
Olive oil

Cara-cara:

Panaskan air di dalam periuk sehingga mendidih. Masukkan garam dan sedikit olive oil
Masukkan linguine. Rebus 5-10 minit sehingga lembut.
Bilas dengan air sejuk dan toskan.

Di dalam kuali asing, panaskan 1/3 cawan olive oil
Masukkan ayam dan goreng sehingga masak
Masukkan bawang besar dan goreng sehinga layu
Masukkan linguine, serbuk lada hitam dan garam secukup rasa. Goreng rata. Jika agak kering, boleh tambah olive oil
Masukkan parsley dan bayam dan goreng dalam 2 minit.
Taburkan formagi cheese sebelum makan.

No comments:

Post a Comment