![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzHm3XCfBnCQfoLuTcEWMyJrPuq6tCV1k4bG-cTng5VdsujrdpP9E7rraMbzbr_mNrusM4OvhXa_TORbV0IWGQitpKl76c5DlyQl6gwJs0OFJK_NpD-aYM2qGNmc9OlgFYfHrHb-GzR_U/s640/Pictures15.jpg)
Bahan-bahan:
Tempe ( potong dadu)
Semangkuk ikan bilis
Sedikit petai
2 biji cili merah (potong serong)
1 biji bawang Holland (dimayang)
2 ulas bawang putih (dimayang)
2 sudu besar cili kisar
Cara-cara:
Goreng tempe dan ikan bilis secara berasingan dan ketepikan.
Panaskan sedikit minyak dan tumis bawang dan cili kisar sehingga layu/pecah minyak
Masukkan petai dan garam secukup rasa
Bila petai dah agak layu, masukkan cili merah, ikan bilis dan tempe
Goreng rata.
No comments:
Post a Comment