![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEib-R7d7Fgg662n_-2Vrk0ZFZ-eteHmXTFmBFbGvRACuZCnpv_xJZf8oqgKoFZ44KTeiUY8eUovgY_7K4h0Wg6JS7Q4N2wVsC8KAPOHprF7nUZh38_Nu-Rf2gHvasVRXdZkLr_huyFSERk/s640/2012-01-112.jpg)
Bahan-bahan:
1/4 ekor ayam (potong kecil)
2 ulas bawang putih (dicincang)
1 biji bawang besar (dimayang)
1 paket kecil bihun (direndam air panas dan toskan)
1 ikat sayur sawi
1 paket cendawan jarum
Sedikit kobis
Sedikit kobis bunga
Cara-cara:
Tumiskan bawang dengan sedikit minyak
Masukkan ayam dan 500 ml air
Masukkan 1 ketul kiub pati sayuran
Biarkan mendidih.
Rasakan garam dan masukkan sedikit serbuk lada hitam
Bila ayam dah masak, masukkan bunga kobis, kobis, cendawan
Lepas 2 minit, masukkan sawi
Kacau2, lepas 1 minit tutup api.
Serve dengan sambal kicap.
No comments:
Post a Comment