Sunday, November 27, 2011

Cheese Omelette

Today's breakfast: Cheese omelette, tomatoes and sausages

Bahan-bahan:

2 biji telur
Cheddar cheese
Sedikit serbuk lada hitam
Sedikit garam

Cara-cara:

Pukul telur di dalam mangkuk
Panaskan kuali dengan sedikit olive oil
Tuangkan telur ke dalam kuali/pan
Taburkan sedikit garam dan serbuk lada hitam
Parutkan cheddar cheese ke atas telur yang sedang dimasak (kuantiti terpulang)
Bila bahagian bawah dah masak, lipat dua dan serve in plate.

Lepas masak telur, masukkan tomato dan sosej ke dalam pan tersebut
Taburakn sedikit lada hitam ke atas tomato. Biarkan bahagian bawah agak garing/kehitaman kemudina angkat.
Untuk sosej, goreng macam biasa sehingga masak.

3 comments:

  1. selamat pagi.... sedapnya menu western, tumpang sarapan di sini ye...nak tukar mata biru kejap.. he hehehh...salam kenal.

    ReplyDelete
  2. mkn mcm ni pun kira menu diet gak ni....besttt....

    ReplyDelete
  3. selamat pagi kak AMie..salam kenal dari saya di sini :)

    eira: tu la...habis sepinggan ni kompom kenyang hihi

    ReplyDelete