Friday, August 3, 2012

Laici Kang


Bahan-bahan:

1 tin buah laici/longan
1 tin buah kabung
1 tin cincau (guna separuh aje)
1 paket mix nuts 
3 sudu besar brown sugar
2 cawan air panas.


Cara-cara:

Larutkan gula perang bersama 2 cawan air panas.
Tuangkan ke dalam mangkuk besar
Tuangkan laici bersama sirap
Masukkan buah kabung (tanpa sirap)
Masukkan cincau yang diptong dadu
Masukkan mix nuts
Kacau rata dan sejukkan di dalam peti ais. (atau boleh masukkan ketulan ais semasa hidangan)

2 comments:

  1. Salam Ramadhan Suya dan salam kenal. Laici kang ni kesukaan saya ketika panas2..hemm..hari2 dpt pun tak jemu.

    ReplyDelete
  2. salam kenal Zana :)..saya pulak suka makan yang sejuk berais..laici kang simple je ni..byk bahan xcukup :)

    ReplyDelete