Saturday, August 28, 2010

Pasta Salmon


Bahan-bahan:

Sepotong salmon filet (besar tapak tangan)
Pasta.
Serbuk lada hitam
2 biji tomato (chopped)
3 ulas bawang outih (chopped)
Fresh parsley dalam segenggam (potong2)
Olive oil
Garam secukup rasa

Cara-cara:

1. Potong salmon filet nipis2..Lumur dengan sedikit garam dan lada hitam. Goreng dalam non-stick pan dengan sedikit je minyak. Bila dah masak ketepikan.
2. Rebus pasta sedikit garam dan minyak/olive oil dan toskan.
3. Kemudian, tumis bawang putih hingga naik bau. Masukkan tomato dan kacau2. Masukkan juga garam dan serbuk lada hitam secukup rasa. Pastu tutup api.
4. Masukkan pasta gaul2 hingga sebati dan masukkan salmon dan daun parsley dan gaul rata. Dah boleh makan
5. Tempoh masak kurang 30 minit..

No comments:

Post a Comment