Monday, January 24, 2011

Deep Fried Fish Fillet With Sweet Chilli Sauce


Malam ni masak simple je...guna fish fillet frozen yang dalam kotak tu...goreng ala celup tepung pastu letak sos cili manis.

Bahan-bahan:

Fish fillet (nak pakai fresh punya pun ok)
Tepung jagung
Sebiji telur
Fresh parsley
Sos cili manis (beli dekat asian shop)

Cara-cara:

Celupkan fish fillet ke dalam telur yang dipukul
Pastu balik2 kan di atas tepung jagung
Goreng di dalam kuali dengan minyak yang banyak dan panas
Bila dah masak letakkan ke dalam pinggan dan tuangkan sos cili manis (yang dalam botol tu)
Taburkan fresh parsley yang dipotong pendek.

*Nampak je simple tapi haritu kami ada pergi ke restoran thai dekat sini..masak macam ni la (celup tepung, maybe derang guna fresh fillet)..sos pun sebijik sama and daun parsley also..Tau tak harga berapa sepinggan? €14! Jangan main-main.....ehehehe

No comments:

Post a Comment